Nieuws

FOTOBOEK BORGERCOMPAGNIE NU OP 2 MANIEREN ONLINE:

a) zoeken per foto ==> "Naar het Fotoboek"

b) via een diavoorstelling van alle foto's ==> "Naar de Diashow"Inmiddels al weer een tijd geleden is een begin gemaakt met het toevoegen van afbeeldingen uit het Fotoboek over Borgercompagnie dat in 2001 verschenen is. Daartoe is destijds de pagina "Fotoboek" toegevoegd. Een recente ontwikkeling op dit vlak is dat vanaf nu in het "Fotoboek" gezocht kan worden naar huizen, boerderijen, dorpsgezichten etc, kortom in een digitale versie van het boek. Klik voor meer details op de groene knop "Naar het Fotoboek (in de navigatiekolom aan de linkerkant).

Nieuw is ook een diavoorstelling, te bereiken via de groene knop Naar de Diashow in de navigatiekolom aan de linkerkant. De begeleidende muziek kan worden uitgezet door op de 2 verticale balkjes links bovenin het scherm (op de foto) te klikken.

Er is verder gewerkt aan fase 2 van het project: het invoeren van alle relevante gegevens over de periode 1800-1850, ook al is fase 1 (1850-1940) waar het Sappemeer betreft nog niet geheel klaar. Aan de database zijn nu toegevoegd die geboorte- en overlijdensakten van de Burgerlijke Stand van Muntendam en van een groot deel van Veendam van de periode 1811-1850, waarin een huisnummer in Borgercompagnie genoemd wordt. Daarnaast wordt verder gewerkt aan het invoeren van verschillende registers van Sappemeer.

Een andere uitbreiding van de database betreft de invoer van gegevens van de zogenaamde Woonkaarten. Deze kaarten, de opvolgers van de Gezinskaarten, werden na 1940 tot, globaal, 1990 gebruikt. Daarna werd de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ingevoerd. Meer informatie is te lezen op het blad „Woonkaarten”. Deze registratie van de bevolking in het dorp omvat nu alle kaarten van Muntendam, Veendam, Wildervank en Sappemeer, inclusief de kaarten die betrekking hebben op "vervallen" woningen en nummers.

Toegevoegd zijn nu ook Adreskaarten van Veendam en Wildervank. Zie voor details het "tabblad" Adreskaarten in de navigatiekolom

De database bevat nu 31332 records, waarvan het merendeel is gepubliceerd.

Op de pagina „Voortgang” staat aangegeven welke Registers, Gezinskaarten en Woonkaarten tot nu toe in de database zijn ingevoerd.

Klik op onderstaande afbeelding om naar het Fotoboek te gaan: